HomeAanbiedingenHotelsAutohuurReisverzekeringenMijn profielMijn boekingVragenOver ons
nieuwsbrief
 
 
 
  
Zoek
  Leveringsvoorwaarden
  Over vliegtuigtickets.com
  Alles over zoeken, boeken en uw bevestiging
 • Zoeken
  • Is alle informatie wel up-to-date?
   Alle vluchtgegevens en tarieven komen live, realtime, uit de wereldwijde reserveringssystemen en zijn altijd up-to-date.
  • Zijn alle in de zoekresultaten aangeven tijden lokale tijden?
   Alle tijden in de resultaten zijn lokale tijden, dus tijden zoals die op de desbetreffende bestemming gelden. Zorg dus dat u altijd uw horloge gelijk zet voordat u arriveert.
  • Wat betekent +1 in de zoekresultaten?
   De +1 houdt in dat de vlucht pas de dag nadat u bent vertrokken aankomt op de plaats van bestemming op de aangegeven lokale tijd.
  • Ik ben zwanger, mag ik reizen?
   Ja, u kunt zonder problemen reizen tot en met de achtste maand van uw zwangerschap, mits u een gezondheidsverklaring kunt overleggen van uw huisarts.
  • Kan ik vliegtickets reserveren voor iemand anders maar toch zelf betalen?
   Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor andere personen. U gebruikt overal in de boeking uw eigen gegevens behalve uiteraard bij de naam van de passagier. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via u verloopt.
  • Kan ik heenvliegen naar de ene bestemming, en terugvliegen vanuit een andere?
   Jazeker, u dient voor de eerste mogelijkheid op het eerste zoekscherm van de zoekmachine een vinkje te plaatsen bij de optie terug vanaf andere luchthaven als u bijvoorbeeld heen wilt vliegen naar Londen en terug vanaf Manchester. Een andere mogelijkheid is dat wanneer u bijvoorbeeld wilt vertrekken vanaf Amsterdam en terug wilt vliegen naar Eindhoven, dan dient u de optie terug naar andere luchthaven aan te vinken.
  • Het systeem geeft mij andere data dan ik heb opgevraagd, hoe kan dit?
   De zoekmachine checkt de beschikbaarheid van de door u opgegeven data en tevens van een aantal dagen daar omheen.
  • Is de vlucht die ik gezien heb nog beschikbaar?
   Het systeem controleert de realtime beschikbaarheid van de vluchten die aan uw wensen voldoen. Daarnaast wordt naar de laagst beschikbare vluchttarieven gezocht. De getoonde tarieven zijn hierdoor altijd direct boekbaar.
  • Wat is het verschil tussen luchthaven- en vertrekbelasting?
   Luchthavenbelasting is een belasting die door de
   luchthaven doorbelast wordt aan de luchtvaartmaatschappij en deze wordt doorbelast aan de reiziger. Deze luchthavenbelasting is in het ticket verrekend.

   Vertrekbelasting is een belasting die de
   overheid belast aan de reiziger. Deze dient de reiziger ter plaatse bij vetrek te betalen, voordat er ingecheckt wordt. Deze vertrekbelasting wordt aan de lokale overheid afgedragen.

   Dit bedrag is per land verschillend en wij kunnen u uitsluitend een indicatie geven of deze belasting geheven wordt en hoe hoog het bedrag is.
  • Kan ik ook tickets boeken waarmee meer bestemmingen worden aangedaan?
   Om de prijzen en de beschikbaarheid te zoeken van vliegtickets met stopover of vliegtickets waarmee u meerdere plaatsen wilt aandoen kunt u op onze homepage kiezen voor "uitgebreid zoeken" en verandert u de optie "retour" in "rondreis" op het eerste invulscherm van onze ticket zoekmachine. Houdt u er rekening mee dat op de laagste tarieven meestal geen stopovers zijn toegestaan. Dit houdt in dat wanneer u gebruik maakt van de optie "rondreis" u meestal hogere tarieven aantreft dan wanneer u "eenvoudige" retourtickets aanschaft.
  • Kan ik ook tickets met een stopover boeken?
   Om de prijzen en de beschikbaarheid te zoeken van vliegtickets met stopover of vliegtickets waarmee u meerdere plaatsen wilt aandoen kunt u op onze homepage kiezen voor "uitgebreid zoeken" en verandert u de optie "retour" in "rondreis" op het eerste invulscherm van onze ticket zoekmachine. Houdt u er rekening mee dat op de laagste tarieven meestal geen stopovers zijn toegestaan. Dit houdt in dat wanneer u gebruik maakt van de optie "rondreis" u meestal hogere tarieven aantreft dan wanneer u "eenvoudige" retourtickets aanschaft.
  • Transfer tussen verschillende luchthavens bij dezelfde stad, kosten inbegrepen?
   Bij sommige vluchten is het mogelijk dat u dient over te stappen naar een andere luchthaven bij dezelfde stad. Tijdens de boekingsprocedure kunt u dit al zien in uw reisschema.
   Transfers tussen de luchthavens dienen op eigen gelegenheid te gebeuren, hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Deze zijn niet inbegrepen in de ticketprijs.
   Op de website van de desbetreffende luchthaven kunt u de transfermogelijkheden bekijken.

 • Offerte
  • Kan ik een offerte aanvragen voor een groepsreis?
   Wanneer u reist met 10 of meer personen dan kunt u een groepstarief aanvragen.
   Groepstarieven worden bij iedere aanvraag afzonderlijk door een luchtvaartmaatschappij bepaald en zijn gebaseerd op seizoenen, reisdagen en de beschikbaarheid van stoelen op een bepaalde vlucht.
   Om een groepstarief te kunnen afgeven dienen daarom altijd de gewenste reisdata bekend te zijn.
   Over het algemeen zijn groepstarieven niet goedkoper dan individuele tarieven. De voorwaarden zijn echter vaak soepeler. Tevens is er geen kinderkorting van toepassing op groepstarieven.
   Wij vragen voor een offerte EUR 25.00, deze zal na een effectieve reservatie worden terugbetaald.
   Mocht een offerte willen aanvragen dan horen wij dit graag.
   Wij hebben dan de volgende gegevens nodig om een scherpe offerte te kunnen maken:

   • Aantal personen
   • Soort groep ( sportclub / vereniging )
   • Budget per persoon
   • Reisdata en gewenste vluchttijden
   • Bestemming
   • Heeft u een hotel / transfer nodig
  • Kan ik een offerte opvragen via e-mail of telefoon?
   Er kunnen alleen offertes worden opgevraagd voor tickets en/of tarieven die niet via de online zoekmachine kunnen worden gevonden. De zoekmachine is zeer eenvoudig te gebruiken en toont door het invullen van slechts enkele gegevens direct alle daadwerkelijk beschikbare mogelijkheden.

 • Boeken
  • Hoe weet ik of mijn reservering in orde is?
   Zodra u uw vluchtreservering afsluit, verschijnt er een reserveringsnummer op uw scherm met een overzicht van uw reservering. Alle reserveringen die gemaakt worden via onze website worden direct na ontvangst gecontroleerd op juistheid en per e-mail aan u bevestigd. In deze e-mail treft u uw overzicht van de reservering, prijsopgave en informatie met betrekking tot het verkrijgen van de reisbescheiden.
  • Ik heb geen reserveringsnummer ontvangen. Is mijn boeking wel door u ontvangen?
   Als u geen reserveringsnummer op het scherm heeft gekregen, kan het zijn dat uw reservering niet is gemaakt. Controleert u voor de zekerheid uw mailbox en indien u geen bevestiging heeft ontvangen, neemt u dan contact met ons op.
  • Toch lukt het mij niet een reservering te maken...
   Het gebruik van oudere, vroeger veel gebruikte browserversies kan problemen opleveren. Wij raden u minimaal de volgende browserversies aan:

   • versie 7 of hoger van Internet Explorer
   • versie 3 en hoger van Firefox


   U kunt uw browserversie in Internet Explorer of Firefox vinden door rechtsboven in uw scherm op 'Help' te klikken en vervolgens 'Over ' of 'About '.

   Op microsoft.com of mozilla.com kunt u altijd gratis de meest recente browser downloaden.


  • Wat is mijn reserveringsnummer / referentienummer?
   Het reserveringsnummer is hetzelfde als het referentienummer. U dient in communicatie en voor het oproepen van uw boeking altijd de eerste zes karakters van het "nummer" te gebruiken. Let goed op de letter "O" en het cijfer "0"!
  • Waarom kan ik geen tickets online boeken voor een vertrek binnen 8 uur?
   Het is via onze organisatie alleen mogelijk online te reserveren tot 8 uur voor vertrek. Voor een vertrek binnen 8 uur kunnen wij een boeking handmatig voor u inboeken. Wij kunnen de gewenste vliegtickets voor u reserveren als u ons voorziet van de volgende gegevens:

   Gewenste reisdata:
   Gewenste vluchten (vluchtnummers):
   Vertrekplaats:
   Bestemming:
   Aantal personen:
   Totaalprijs van de gewenste reservering:
   Voor- en achternamen en geslacht/geboortedata passagiers:
   Adresgegevens:
   Telefoonnummer:
   Emailadres voor het sturen van de bevestiging:

   De administratiekosten bedragen € 30 per persoon.
   Zodra wij de gegevens hebben ontvangen per e-mail of per fax wordt de boeking direct uitgevoerd! Voor het betalen per creditcard van vliegtickets berekenen wij kosten. Deze kosten bedragen 2,5% van de totale reissom.
  • Hoe moet ik de namen van de passagiers invullen tijdens het maken van een boeking?
   U vult de passagiersnamen juist in op de volgende manier:

   1. bij het vakje "geslacht" kiest u voor het juiste geslacht van de passagier.
   •MR= alle mannen vanaf 12 jaar
   •MRS= alle vrouwen vanaf 12 jaar
   •MSTR= alle jongens onder 12 jaar
   •MISS= alle meisjes onder 12 jaar
   2. bij het vakje "voornaam" vult u de eerste volledige voornaam in van de desbetreffende passagier zoals deze in het paspoort is weergegeven!!
   3. bij het vakje "achternaam" vult u de eerste achternaam in van de desbetreffende passagier zoals deze in het paspoort is weergegeven!! Let op: getrouwde dames alleen meisjesnaam invullen.
   4. voorvoegsels dient u niet af te korten (V.D. wordt VANDER) ook dienen de voornaam / voorvoegsels en de achternaam aan elkaar te worden geschreven (VAN DER VELDEN wordt VANDERVELDEN / JAN WILLEM wordt JANWILLEM).
   5. het invullen van geboortedata is alleen nodig voor passagiers jonger dan 12 jaar. Voor volwassenen wordt dit invulvakje dan ook niet getoond!
   6. gebruik geen leestekens zoals é, è of ũ

   Enkele voorbeelden van namen:
   •Thomas J. de Boer wordt: MR THOMAS DEBOER
   •Ria van der Velden e.v. Janssen wordt: MRS RIA VANDERVELDEN (meisjesnaam)
   •Hendrik Johannes Vermeer wordt: MR HENDRIK VERMEER
   •Jan Willem van den Heuvel wordt: MR JANWILLEM VANDENHEUVEL

   LET OP!!!
   Namen dient u ZEER SECUUR in te vullen.
   De luchtvaartmaatschappij bepaalt of het aanpassen van passagiersnamen nadat een boeking is afgerond nog is toegestaan. Indien de gegevens mogen worden aangepast brengt dit nagenoeg altijd aanzienlijke kosten met zich mee!!
  • Kan ik ook telefonisch reserveren?
   Ja, telefonisch reserveren is mogelijk. U kunt onze klantenservice iedere dag tot 22.00 bereiken op 0900 2876654 (€ 0.80 pm). Hiervoor berekenen wij een extra toeslag, zie 'Overzicht kosten'
  • Kan ik vliegtickets kopen voor alleenreizende kinderen die onder begeleiding moeten reizen?
   Ja, u kunt tickets kopen voor alleenreizende kinderen als u ons voorziet van de volgende gegevens:

   Gewenste vluchten
   Gevonden tarief
   Namen van de kinderen zoals in de paspoorten
   Geboortedata
   Naam, adres en telefoonnummer wegbrengers
   Naam, adres en telefoonnummer ophalers
   Welke talen spreken de kinderen

   U kunt uw boekingsaanvraag versturen aan info@vliegtuigtickets.com
  • Reizen met een baby, die tijdens de reis twee jaar wordt?
   Als u gaat reizen met een kindje dat tijdens de reis twee jaar zal worden, dient u te kiezen voor het boeken van een kind (2-11 jaar).
   Uw kindje zal dan zowel op de heen- als terugreis een stoel krijgen. U betaalt dan het kindertarief (indien van toepassing).
  • Kan ik voor meer dan 6 personen boeken?
   Via het internet kunt u per boeking maximaal 6 stoelen tegelijk reserveren.
   Uiteraard kunt u wel voor meer personen boeken. U kunt de boeking opsplitsen en naar elkaar verwijzen. Het naar elkaar verwijzen van de boekingen kunt u doen middels de vrije tekst in de boeking. Tijdens het boekingsproces kunt u in stap 5 van het boekingsproces in het veld opmerkingen en/of vragen over uw boeking een melding maken van uw tweede boeking met het desbetreffende referentienummer. U kunt ook contact met ons opnemen na het afsluiten van de boekingen zodat we dit handmatig voor u kunnen noteren in de betreffende boekingen.

   Uiteraard kunt u de reservering ook door ons laten maken. In dat geval bedragen de reserveringskosten EUR 30 per ticket.
   In dat geval zien we graag de volgende gegevens tegemoet teneinde de boeking voor u te kunnen maken.

   * Gewenste mogelijkheid:
   * Aantal personen:
   * Totaalprijs van de gewenste reservering:
   * Voor- en achternamen en geslacht passagiers zoals in het paspoort (bij kinderen onder 12 jr ook de geboortedatum):
   * Adresgegevens:
   * Telefoonnummer:
   * E-mailadres voor het sturen van de bevestiging:

   Zodra wij de gegevens hebben ontvangen per e-mail wordt de boeking direct uitgevoerd.

   Daarnaast kunt u bij 10 of meer personen een groepsaanvraag indienen.
   Wanneer u reist met 10 of meer personen, dan kan voor u een groepstarief aangevraagd worden. Groepstarieven worden bij iedere aanvraag afzonderlijk door een luchtvaartmaatschappij bepaald en zijn gebaseerd op seizoenen, reisdagen en de beschikbaarheid van stoelen op een bepaalde vlucht. Om een groepstarief te kunnen afgeven dienen daarom te allen tijde de gewenste reisdata bekend te zijn.
   In verband met de werkzaamheden die wij voor een groepsofferte moeten uitvoeren, brengen wij € 50,- offertekosten in rekening welke wij vervolgens restitueren bij het maken van een definitieve boeking. Over het algemeen zijn groepstarieven niet goedkoper dan individuele tarieven. Tevens is er geen kinderkorting van toepassing op groepstarieven. Wanneer u akkoord gaat met bovenstaande boekingsvoorwaarden kunt u per e-mail uw offerte aanvraag doen via ons e-mailadres.
  • Heb ik een bedenktijd op de aankoop van een product op uw website?
   Wij willen u erop attent maken dat boekingen die u via onze site maakt definitief zijn. De zogenoemde ´bedenktijd´, die in de wet ´kopen op afstand´ wordt genoemd, is niet van toepassing op reisproducten.
   Denk hierbij aan Vliegtickets, Autohuur, Hotels en Verzekeringen.
  • Zijn er restricties voor het reizen van 1 ouder & 1 kind onder de 15 jaar?
   Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten en reisdocumenten voor vreemdelingen en vluchtelingen. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een ander reisdocument hebben als zijn naar het buitenland reizen. Bij grenscontroles worden kinderbijschrijvingen vanaf 26 juni 2012 niet meer geaccepteerd als middel voor grensovergang. Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig.

   Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort, als daar nog kinderbijschrijvingen in staan.

   Belangrijk om te weten:
   Reist u als (één) ouder met (uw) minderjarige kinderen, dan dient u:
   - de nationaliteit en identiteit van deze kinderen aan te tonen.
   - aan te kunnen tonen dat het uw kinderen zijn en/of een schriftelijk toestemming van de (achterblijvende) ouder(s) te hebben. Uit deze toestemming moet ook de identiteit blijken van degene die het wettig gezag heeft over deze minderjarige(n).

   De reiziger blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten en het is aan de reiziger zelf om voor vertrek na te gaan of de eerder ontvangen informatie intussen niet gewijzigd is en nog actueel is.

   Als de reiziger een niet-Nederlandse nationaliteit heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van het te bezoeken land.

   Meer informatie is te vinden op de site van de Rijksoverheid.
   Klik hier
  • Heeft mijn kindje (baby 0 t/m 1 jaar) recht op een eigen stoel tijdens de vlucht?
   Boekt een ticket voor een baby (0 t/m 1 jaar) dan heeft uw kindje geen recht op een eigen stoel tijdens de vlucht.
   Wel kunnen wij uiteraard een babywiegje aanvragen voor u.
   De kosten voor een aanvraag bedragen EUR 15.00
   Deze wiegjes zijn te allen tijde onder voorbehoud en worden goedgekeurd op basis van lengte en gewicht van uw kindje.

   Mocht u toch een stoel willen voor uw kindje dan dient u deze te boeken als zijnde een kind (2 t/m 11 ), u betaalt dan ook het kindertarief.
  • Wat is een profiel en hoe kan ik deze aanmaken?
   Om een profiel aan te maken heeft u een e-mailadres en een password nodig.
   Klik hier om meteen een profiel aan te maken.

   Nadat u uw profiel heeft opgeslagen kunt u in de toekomst eenvoudig en snel reserveringen maken via onze site.
   Naam en adresgegevens en evt. passagiersgegevens worden dan automatisch ingevuld.
   Zonder profiel boeken kan natuurlijk ook, u kiest dan tijdens het reserveringsproces voor 'ga verder met uw reservering'.
  • Ik wil mijn profiel wijzigen. Kan dat?
   Klik hier om uw profiel te wijzigen.

 • Bevestiging
  • Kan ik een factuur ontvangen?
   Onze e-mail bevestiging geldt tevens als factuur.
   In de e-mailbevestiging(en) die u heeft ontvangen staan alle kosten voor het ticket opgegeven.
   Daarnaast worden de kosten uiteraard ook nog op het bank- of creditcard afschrift vermeld.
   Wij rekenen voor het versturen van een factuur EUR 5.00. Deze kosten kunt u voldoen per creditcard (2.5% credit card kosten) of via Bancontact/MrCash(internet bankieren, zonder extra kosten).
   Mocht u alsnog een factuur willen ontvangen, kunt u dat per e-mail aanvragen o.v.v. van uw referentienummer, dan sturen wij per e-mail een betalingsverzoek toe. Na ontvangst van de betaling ontvangt u van ons de factuur (pdf).
  • Ik heb geen e-mailbevestiging ontvangen
   Binnen 1 uur na afronden van uw boeking dient u een e-mailbevestiging te hebben ontvangen. Is dat niet het geval, meldt het ons dan via info@vliegtuigtickets.com en wij sturen U de bevestiging graag alsnog een keer toe.
  Alles over het boeken van Low Cost maatschappijen (RyanAir, Easyjet etc.)
 • Hoe weet ik wat de totaalprijs is (incl. bagagetoeslag en creditcard toeslag)?
  Nadat u de creditcard gegevens heeft ingevuld ziet u in het volgende scherm het totaalbedrag, incl. de eventuele extra’s. U kunt op dat moment nog besluiten om van de boeking af te zien door niet op de button ‘defintief boeken’ te klikken.
 • Hoe kan ik een ticket van een Low Cost maatschappij betalen?
  Vliegtickets van Low Cost maatschappijen zoals bijvoorbeeld BMIBaby, Easyjet en Transavia kunnen via onze website uitsluitend betaald worden per creditcard.
  U herkent lowcost vluchten aan de groene kleur in de zoekresultaten.
  De creditcardtoeslag varieert per luchtvaartmaatschappij. Deze toeslag wordt niet meegenomen in de prijs die u ziet bij de eerste zoekresultaten.
 • Welke omschrijving staat er op mijn bank- of creditcardafschrift?
  De afrekening van de vliegtickets, luchthavenbelasting en eventuele reserverings- en creditcardkosten geschiedt in vrijwel alle gevallen direct aan de betrokken luchtvaartmaatschappij.
  De bemiddelingskosten/reserveringskosten van onze website worden seperaat op uw creditcard belast.
 • Is ruimbagage bij de prijs inbegrepen?
  Nee, helaas zit de ruimbagage niet bij de prijs inbegrepen die u ziet in de zoekresultaten aangezien dit een optioneel product is.
  U kunt tijdens het reserveren aangeven of u ruimbagage wilt meenemen bij het invullen van de namen. De kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij.
 • Wanneer ontvang ik mijn E-ticket?
  Naast de bevestiging van ons -die u direct na het maken van de boeking ontvangt- zult u een aparte e-mailbevestiging van de low cost maatschappij ontvangen. Hierop staat ook het boekingsnummer vermeld waarmee u kunt inchecken.
 • Kan ik online inchecken bij een Low Cost maatschappij?
  Bij sommige Low Cost maatschappijen is het zelfs verplicht om online in te checken.
  Checkt u toch in aan de balie op de luchthaven dan kunnen hier additionele kosten voor gerekend worden.
 • Kan ik mijn ticket wijzigen en/of annuleren?
  Voor het wijzigen en annuleren van tickets van de Low Cost maatschappijen, dient u rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.
  Voor de juiste contactgegevens verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.
 • Kan ik begeleiding (minder valide passagier / onbegeleid kind of jongere) aanvragen bij een Low Cost maatschappij?
  Alvorens u een boeking maakt raden wij aan om deze services te checken bij de Low Cost maatschappij. Het kan zijn dat de maatschappij bepaalde services/ begeleiding niet aanbiedt/toestaat.
 • Ik krijg een foutmelding aan het einde van het boekingsproces, wat nu?
  Wij raden u aan alvorens opnieuw te boeken contact met ons op te nemen, het kan zijn dat uw boeking toch is gemaakt bij de Low Cost maatschappij.
  De foutmelding kan veroorzaakt worden door een internetstoring en/of een storing in het systeem van de luchtvaartmaatschappij.

  Boek dus niet opnieuw, maar neem eerst contact op met onze helpdesk.
 • Waar kan ik mijn Low Cost boeking bekijken/oproepen?
  Helaas zijn boekingen van Low Cost maatschappijen niet zichtbaar op de website www.viewtrip.com, u kunt inloggen op de website van de low cost maatschappij waarmee u gaat vliegen.
  Wijzigen / Annuleren
 • Ik heb een vliegticket geboekt. Kan ik nog wijzigen of annuleren?
  Bij vliegtickets is de mogelijkheid tot het wijzigen of annuleren van de vluchten afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. In veel gevallen is het niet mogelijk en zullen de kosten 100% zijn, soms is het toegestaan met bijbetaling van een bepaalde toeslag. Reserverings- of administratiekosten zijn nooit restitueerbaar.

  Voor het wijzigen en annuleren van tickets van de lowcost airlines, dient u rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

  Voor het wijzigen en annuleren van tickets van alle overige maatschappijen kunt u contact opnemen met ons callcenter op telefoonnummer 0900-10 8180 (€ 0,45 p.m.). In dat geval berekenen wij u een fee van € 30 per ticket plus de eventuele wijziging/annuleringskosten volgens de voorwaarden van de luchtvaarmaatschappij van het geboekte tarief.

  Voor de goede orde wijzen wij u erop dat u het ticket dient te gebruiken in volgorde van reisdata.
 • Tot hoe kort voor vertrek kan ik annuleren?
  In principe kunt u annuleren tot zelfs op de dag van vertrek, zolang u ons daarover tijdens kantooruren inlicht.
 • Ik krijg een schemawijziging, kan dat zomaar?
  Een luchtvaartmaatschappij is gerechtigd schemawijzigingen door te voeren omdat zij hiertoe soms wordt gedwongen door luchthavenautoriteiten of lokale overheden. Indien de wijziging erg groot is, soms zelfs een dag, dan is het mogelijk dat wij hierover namens u een klacht indienen bij de luchtvaartmaatschappij met het verzoek te bezien of er alsnog een beter schema mogelijk is, eventueel door omboeking naar een andere datum. U kunt hiertoe een verzoek indienen via info@vliegtuigtickets.com
 • Heeft mijn ticket een geldigheidsduur?
  Ieder ticket een heeft een zogenaamd “maximum & minimum verblijf restrictie”, dit houdt in dat u niet langer of korter mag verblijven op uw bestemming dan de geldigheid van het ticket.
  Wilt u het maximum/minimum verblijf van uw ticket opvragen dan kunt u dat doen via onze helpdesk.
  Security en Privacy
  Betalen en kostenoverzicht
 • Betalen
  • Hoe kan ik betalen?
   Lijndienstvluchten
   Vliegtickets van lijndienstvluchten kunt u online met creditcard (toeslag 2,5%) of via Bancontact/Mr Cash (geen toeslag) betalen. U herkent lijndienstvluchten aan de blauwe kleur in de zoekresultaten.

   Bancontact/Mr Cash is een online betaalsysteem voor klanten van Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank. Uw gegevens worden altijd beveiligd verzonden.

   Lowcost vluchten
   Vliegtickets van lowcost maatschappijen zoals bijvoorbeeld BMIBaby, Easyjet en Transavia kunnen uitsluitend betaald worden per creditcard. U herkent lowcost vluchten aan de groene kleur in de zoekresultaten. De creditcardtoeslag varieert per luchtvaartmaatschappij.

   De afrekening van de vliegtickets, luchthavenbelasting en eventuele reserverings- en creditcardkosten geschiedt in vrijwel alle gevallen direct aan de betrokken luchtvaartmaatschappij. De bemiddelingskosten/ reserveringskosten van ATP worden gescheiden op uw creditcard belast.

   Betalingsverzoek
   Als de betaling na het maken van de boeking niet is gelukt zullen wij indien mogelijk een betalingsverzoek per e-mail sturen, zodat u alsnog de betaling via Bancontact/Mr Cash of per creditcard kunt voldoen.   Betaalmethode BE
  • Het systeem accepteert mijn creditcard niet. Hoe kan dat?
   U dient het creditcardnummer achter elkaar in te typen, zonder spaties of punten te gebruiken. Voor Eurocard dient u 'Mastercard' als kaartsoort te selecteren.
  • Kan ik vliegtickets reserveren voor iemand anders maar toch zelf betalen?
   Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor andere personen. U gebruikt overal in de boeking uw eigen gegevens behalve uiteraard bij de naam van de passagier. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via u verloopt.
  • Betaal ik reserveringskosten?
   Ja, zie 'Overzicht kosten' hieronder. Onze reserveringskosten behoren tot de laagste in de markt.
  • Kan ik in termijnen betalen?
   Het is helaas niet mogelijk vliegtickets geboekt/gereserveerd via onze organisatie in termijnen te betalen. In alle gevallen en met alle betalingsvormen dienen de tickets per direct voor het volledige bedrag te worden afgerekend.
  • Wanneer wordt mijn creditcard belast?
   Uw creditcard wordt binnen 24 uur na boeking voor het volledige bedrag van de boeking belast.
  • Moet de voor de boeking gebruikte creditcard worden getoond bij incheck?
   Nee, de creditcard behoeft niet te worden meegenomen op reis.
  • Welke omschrijving staat er op mijn bank- of creditcardafschrift?
   Op uw bank- of creditcardafschrift staat de naam van de luchtvaartmaatschappij vermeld waarmee u vliegt en/of de naam ATP. ATP staat voor The Advanced Travel Partner, de eigenaar van de website vliegtuigtickets.com
  • Zijn reserverings- of administratiekosten en airline fee restitueerbaar?
   Reserverings- of administratiekosten en de airline fee zijn nooit restitueerbaar.

 • Overzicht kosten
  • Reserveringskosten € 10 per ticket
   Om ons serviceniveau te kunnen handhaven berekenen wij € 10 reserveringskosten per ticket. Naast onze tickettarieven zijn onze reserveringskosten in bijna alle gevallen de laagste in vergelijking met alle andere vliegticketaanbieders van Belgie.
  • Telefonisch boeken € 20 per ticket
   Wilt u hulp bij uw reservering, dan kunt u ook telefonisch boeken. Deze kosten bedragen € 20 euro per ticket.
  • Wijzigen/Annuleren € 30 per ticket
   Wanneer het is toegestaan, volgens de voorwaarden van uw vliegticket(s), te wijzigen of te annuleren, zullen wij u natuurlijk van dienst zijn.

   Bij wijziging en/of annulering op uw verzoek gelden de voorwaarden zoals getoond tijdens het boekingsproces. Daarnaast berekenen wij EUR 30,- administratiekosten per persoon.

   De administratiekosten bij wijziging/annulering door de luchtvaartmaatschappij bedragen EUR 15,- per persoon.
  • Bijzondere Bagage € 15 per item
   Wilt u uw huisdier meenemen op reis of bijvoorbeeld een sportuitrusting dan kunnen wij dat voor u aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. De kosten voor een aanvraag bedragen € 15,00 per huisdier / sportuitrusting naast de eventuele kosten die een luchtvaartmaatschappij berekent voor deze bagage. De aanvraag is altijd onder voorbehoud van bevestiging van de luchtvaartmaatschappij.
  Bagage en Preferenties
 • Wat voor soort bagage mag ik meenemen?
  Op de website http://fiscus.fgov.be/interfdanl/nl/index.htm vindt u alle bepalingen over de goederen die u mag meenemen en/of invoeren.
 • Kan ik mijn sportuitrusting meenemen?
  Na het maken van de boeking kunt een e-mail sturen o.v.v. uw referentienummer.
  Graag aangeven om welk soort uitrusting het gaat en daarnaast aangeven wat de afmetingen en het gewicht zijn van desbetreffende zaken. Het vervoer wordt vervolgens door ons aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Zij geven door of de uitrusting mag worden vervoerd en zoja, tegen welke kosten. Wij leggen u de kosten vervolgens ter akkoord voor. Bij een akkoord van u wordt de boeking vervolgens verwerkt. Buiten de kosten die de luchtvaartmaatschappij berekent bedragen onze administratiekosten voor het aanvragen van het vervoer van de sportuitrusting € 15.
 • Kan ik ook kofferlabels krijgen?
  Bij de incheckbalie van uw vlucht kunt u kofferlabels van de airline krijgen.
 • Hoeveel kilo aan bagage mag ik meenemen?
  Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hanteren afwijkende voorwaarden en/of berekenen kosten voor het meenemen van bagage.

  Ook voor handbagage kunnen de voorwaarden per maatschappij verschillen.

  Klik hier voor een direct link naar de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt.

  Wij adviseren u de specifieke voorwaarden na te lezen op de site van de desbetreffende maatschappij.
  Ook kunt u voor vragen contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder!
 • Ik wil een stoelvoorkeur opgeven.
  Na het maken van de boeking kunt een e-mail met uw voorkeur sturen o.v.v. uw referentienummer.
  Uw voorkeur wordt doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappij en zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zelf.
 • Ik wil een maaltijdvoorkeur opgeven.
  Na het maken van de boeking kunt een e-mail met uw voorkeur sturen o.v.v. uw referentienummer.
  Uw voorkeur wordt doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappij en is altijd onder voorbehoud.
 • Ik heb een handicap en zit in een rolstoel. Mag mijn rolstoel mee?
  Na het maken van de boeking kunt een e-mail sturen o.v.v. uw referentienummer.
  Wij vragen u aan te geven de details van uw handicap, welke hulp u eventueel van het luchtvaartpersoneel nodig heeft en wat de afmetingen en het gewicht van de rolstoel zijn (en of deze inklapbaar is). Tevens aangeven of het een electrische rolstoel betreft en indien dat het geval is, en daarbij aangeven of de stoel een "droge" of een "natte" accu heeft. Het vervoer wordt vervolgens door ons aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Zij informeren ons of de rolstoel mag worden vervoerd en zoja, of daaraan ook kosten zijn verbonden. Wij leggen u de eventuele kosten vervolgens ter akkoord voor. Bij een akkoord van u wordt de boeking vervolgens verwerkt.
 • Kan ik mijn frequent flyer nummer doorgeven?
  Na het maken van de boeking kunt een e-mail met het frequent flyer nummer sturen o.v.v. uw referentienummer.
  Indien er meerdere passagiers in een reservering staan, dient u aan te geven van welke passagier het kaartnummer is.
  De kaart dient wel op naam te staan van een meereizende passagier uit uw boeking.
 • Ik wil een fiets meenemen.
  Na het maken van de boeking kunt u een e-mail sturen o.v.v. het referentienummer.
  Graag aangeven wat de afmetingen en het gewicht zijn van de fiets. Het vervoer wordt vervolgens door ons aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Zij zullen aan ons doorgeven of de fiets mag worden vervoerd en zoja, tegen welke kosten. Wij leggen u de kosten vervolgens ter akkoord voor. Bij een akkoord van u wordt de boeking vervolgens verwerkt. Buiten de kosten die de luchtvaartmaatschappij berekent bedragen onze administratiekosten voor het aanvragen van het vervoer van de fiets € 15.
 • Kan ik mijn huisdier meenemen?
  Uw huisdier meenemen tijdens uw reis is in de meeste gevallen mogelijk.
  Na het maken van de boeking stuurt u een e-mail naar info@vliegtuigtickets.com o.v.v. uw referentienummer.
  Vermeld in deze e-mail de volgende gegevens:
  • Soort huisdier
  • Beschikt over alle benodigde inentingen
  • Afmetingen en het gewicht van de kennel waarin u het dier wilt vervoeren

  Het vervoer wordt vervolgens door ons aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Zij geven door of het dier mag worden vervoerd en zo ja, tegen welke kosten. Wij leggen u de kosten vervolgens ter akkoord voor. Bij een akkoord van u wordt de boeking vervolgens verwerkt.
  Buiten de kosten die de luchtvaartmaatschappij berekent bedragen onze administratiekosten voor het aanvragen van het vervoer van een huisdier € 15.


  Een aantal algemene regels met betrekking tot het meenemen van uw huisdier:
  • Als u reist naar een bestemming buiten de Europese Unie, raden wij u aan voor vertrek bij de plaatselijke ambassade te informeren naar regels en voorwaarden voor het meenemen van uw huisdier.
  • Goedgekeurde kennels kunt u verkrijgen bij de betere dierenspeciaalzaken; de kennel moet voldoen aan de wettelijk eisen van IATA.
  • Uw huisdier moet zijn voorzien van een microchip en een officieel huisdierenpaspoort
  • Een geldig ondertekende gezondheidverklaring voor uw huisdier is ook nodig. Deze is verkrijgbaar bij uw dierenarts. Let erop dat deze verklaring niet ouder dan 1 week is voor vertrek.
  • Uw huisdier dient minstens 21 dagen voor vertrek te zijn ingeënt tegen Rabiës (hondsdolheid). Neem hiervan ook een bewijs mee.
  • Zorg ervoor dat zoveel mogelijk documenten ook in het Engels zijn vertaald.

  Het vervoeren van huisdieren is altijd op eigen risico. Bij het inchecken dient u een vrijwaringbewijs (Form of Indemnity) te ondertekenen.

 • Wat zijn de bepalingen m.b.t. handbagage?
  Vanaf 6 november 2006 gelden er nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage

  Verandering voor reizigers:
  nieuwe regels voor uw handbagage op alle vliegvelden binnen de Europese Unie

  Vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie.

  De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

  Dit zijn de regels voor vloeistoffen in uw handbagage:


  u kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter
  deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak
  per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen
  de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter
  de doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn


  U kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen. Tijdens de introductieperiode ontvangt u de doorzichtige plastic zak gratis op alle Nederlandse luchthavens.

  Er zijn twee uitzonderingen:

  babyvoeding, die u tijdens de vlucht nodig heeft
  medicijnen, die u tijdens de vlucht nodig heeft


  Aankopen op de luchthavens en aan boord
  Na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord - wanneer nodig - voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

  Apart aanbieden van uw handbagage
  Bij de handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole.
  Toelichting en Q&A's

  Waar zijn deze regels voor nodig?
  Deze nieuwe regels voor handbagage zijn ingevoerd na de arrestaties van terrorismeverdachten in Groot-Brittannië, in augustus 2006. De verdenking bestaat dat deze personen vloeibare explosieven wilden gebruiken voor een terroristische aanslag. Om de kans daarop te verkleinen, wordt het meenemen van vloeistoffen in de handbagage beperkt en strenger gecontroleerd.

  Waarom vloeistoffen?
  Er is veel onderzoek gedaan naar vloeibare explosieven. Het blijkt dat voor het veroorzaken van een explosie grotere hoeveelheden nodig zijn. Daarom mogen passagiers geen grote hoeveelheden vloeistof meer meenemen in de handbagage.
  Vloeistoffen en gels gekocht op de luchthaven worden extra gecontroleerd en van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen nog maar in kleine hoeveelheden mee in de handbagage.

  Wat kan ik verwachten bij de controle op de luchthaven?
  Bij de beveiligingscontrole gaat alle handbagage op een lopende band door een scanner. Hier wordt ook gecontroleerd of u vloeistoffen in uw handbagage hebt. Als u dus vloeistoffen mee wilt nemen in uw handbagage, dan moet u voor vertrek -thuis of op de luchthaven - alles verpakken volgens de nieuwe voorschriften.

  Als u vloeistoffen en gels tóch los in uw handbagage houdt, moet u er rekening mee houden dat ze bij de beveiligingscontrole worden ingenomen.

  Vóór de controlepunten vindt u speciaal ingerichte plekken waar u een plastic zak kunt krijgen en uw vloeistoffen en gels kunt ompakken.

  Bij de handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

  Waar kan ik een zakje verkrijgen?
  Vooralsnog is het doorzichtige plastic zakje dat aan de Europese eisen voldoet moeilijk verkrijgbaar in de winkels. Tijdens de introductieperiode ontvangt u de doorzichtige plastic zak gratis op alle Nederlandse luchthavens.

  Kan ik nog winkelen na de paspoortcontrole / taxfree shoppen?
  Ja, na de ticket- en/of paspoortcontrole kunt u op een EU-luchthaven en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de verkoper - wanneer nodig - voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen mag u het zegel niet verbreken tot op uw eindbestemming bent aangekomen.

  Aankopen op niet-Europese luchthavens en aan boord van niet-Europese luchtvaartmaatschappijen
  Als u vloeistoffen en gels (taxfree) koopt op een niet- Europese luchthaven en u stapt over op een Europese luchthaven, moet u er rekening mee houden dat uw aankopen bij de beveiligingscontrole worden ingenomen. Dit geldt ook voor (taxfree) aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij hebt gedaan.

  Waarom in het kleine plastic zakje?
  Het doorzichtige plastic zakje is nodig voor de controle op de luchthaven. Als alle verpakkingen bij elkaar in het doorzichtige zakje zitten, kan het beveiligingspersoneel in één oogopslag zien of de regels zijn gevolgd. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. De controles zullen sneller gaan als alle passagiers hun spullen op deze manier verpakken. Daarom moeten alle verpakkingen ook gemakkelijk in de doorzichtige plastic zak passen en moet de zak gesloten zijn. Als u vloeistoffen en gels tóch los in uw handbagage houdt, moet u er rekening mee houden dat ze bij de beveiligingscontrole worden ingenomen.

  Gelden deze regels overal?
  In alle 25 landen van de Europese Unie gelden dezelfde regels, op alle luchthavens. Dus als u vertrekt of overstapt in de Europese Unie, dan gelden deze regels. In de Verenigde Staten en Canada gelden vergelijkbare regels voor handbagage. En voor landen buiten de Europese Unie kunnen andere regels gelden. Houdt u daar rekening mee.

  Waar kan ik deze regels vinden?
  Vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) dezelfde regels voor handbagage. De handbagageregels kunt u vinden op teletekstpagina 762 of op de websites van uw luchtvaartmaatschappij of luchthaven.
 • Hoe vraag ik een preferentie aan?
  U kunt uw speciale voorkeuren snel regelen door ons te bellen op 0900-10 8180 (0,45 cpm). Wij kunnen uw voorkeuren in veel gevallen direct bevestigen.
 • Mijlenprogramma's luchtvaartmaatschappijen
  Indien u frequent reist, kunt u zich bij de luchtvaartmaatschappij aanmelden voor een zgn. frequent flyer programma. Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

  Bent u reeds lid van zo'n programma en wilt u uw lidmaatschapsnummer doorgeven, stuurt u dan direct na het maken van de boeking een e-mail,en wij voegen deze gegevens toe in uw reservering. Wel raden wij u aan uw kaart bij het inchecken te tonen, zodat u zeker weet dat de mijlen worden bijgeschreven.

  Let op: Het kan zijn dat er voor de door u geboekte klasse geen of beperkt mijlen gespaard kunnen worden. Dit kan per luchtvaartmaatschapppij verschillen en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
  Reisbescheiden
 • Tickets
  • Ik heb vliegtickets geboekt via uw site; waar kan ik mijn vliegtickets afhalen?
   U ontvangt voor vertrek van ons een aparte e-mail met uw e-ticket. Hiermee kunt u zich direct bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij melden en na het overleggen van een geldig identiteitsbewijs uw instapkaart krijgen. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u ook thuis al via internet inchecken.

   Indien u via de website een vluchtschema heeft gereserveerd waarvoor geen elektronisch ticket afgegeven kan worden dan nemen wij contact met u op.

   Mocht u geen e-ticket ontvangen hebben in verband met een spamfilter dan kunt u dit ook opvragen via internet. U kunt uw reservering raadplegen via www.viewtrip.com . Als u daar uw referentienummer en achternaam (zonder spaties en/of leestekens) invult, krijgt u een overzicht van uw boeking en de mogelijkheid uw e-tickets uit te printen.

   Indien u een reservering heeft gemaakt voor een zogenoemde low cost carrier (zoals bijvoorbeeld Transavia of Easyjet) dan ontvangt u een aparte e-mailbevestiging van deze luchtvaartmaatschappij met daarop het boekingsnummer waarmee u kunt inchecken.
  • Ik vertrek niet vanuit Belgie, waar kan ik mijn tickets afhalen?
   Indien u vertrekt vanaf een luchthaven buiten Belgie en e-tickets zijn niet mogelijk, dan kunnen wij voor u nagaan of het ticket ter plaatse klaargelegd kan worden. Hieraan zijn altijd extra kosten verbonden, deze liggen tussen EUR 25,- en EUR 100,-.
   Nadat u de boeking heeft gemaakt zullen wij contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
  • Is herbevestigen verplicht?
   Herbevestigen is niet altijd meer verplicht. Voor vluchten binnen Europa is herbevestigen niet nodig. Wel raden wij aan intercontinentale vluchten uiterlijk 72 uur voor vertrek te herbevestigen. Dit geldt alleen voor de terugvlucht (dus vanuit een ander werelddeel terug naar Europa) en dient ter plaatse te gebeuren bij de maatschappij waarmee u vliegt. U kunt hiervoor bijvoorbeeld het plaatselijke telefoonboek raadplegen, de servicebalie van het hotel laten bellen met de maatschappij of een plaatselijk reisbureau binnenlopen om hen te laten herbevestigen namens u. Wij hebben geen plaatselijke telefoonnummers tot onze beschikking.
  • Kan ik mijn tickets aan iemand anders geven / doorverkopen?
   Wijzigen van de namen op vliegtickets is niet toegestaan.
   Vliegtickets, zowel conventionele papieren tickets als e-tickets, zijn persoonsgebonden documenten zoals bijvoorbeeld een paspoort.
   Zoals het niet is toegestaan te reizen op het paspoort van iemand anders en/of de naam in een paspoort te wijzigen, zo geldt dat ook voor vliegtickets.
   Wijzigen van een naam is aldus niet toegestaan, ongeacht of u daarvoor al dan niet zou willen betalen. Het is daarom belangrijk dat de naam correct wordt ingevuld, tijdens het boekings proces. Houd al dan niet nodig de paspoorten van de passagiers erbij.
  • Kan ik alleen de terugreis van een vliegticket gebruiken?
   Het is niet toegestaan alleen de terugreis van een ticket te gebruiken. Indien u voor de heenreis niet komt opdagen (no-show) annuleert de luchtvaartmaatschappij ook per direct de terugreis.
  • Kan ik vliegtickets kopen voor alleenreizende kinderen die onder begeleiding moeten reizen?
   Ja, u kunt tickets kopen voor alleenreizende kinderen als u ons voorziet van de volgende gegevens:

   Gewenste vluchten
   Gevonden tarief
   Namen van de kinderen zoals in de paspoorten
   Geboortedata
   Naam, adres en telefoonnummer wegbrengers
   Naam, adres en telefoonnummer ophalers
   Welke talen spreken de kinderen

   U kunt uw boekingsaanvraag versturen aan info@vliegtuigtickets.com
  • Ik ben mijn tickets kwijt, wat nu?
   Indien u electronische tickets heeft print u de tickets gewoon opnieuw uit via www.viewtrip.com .

   Indien u papieren tickets kwijt bent dan stuurt u een e-mail naar ons met de melding dat u de tickets kwijt bent waarna wij voor u contact opnemen met de airline om te bezien hoe en waar duplicaat tickets kunnen worden uitgegeven zodat u zonder problemen kunt gaan reizen.
   De uitgifte van duplicaat tickets brengt altijd kosten met zich mee, varierend van administratiekosten tot het nogmaals moeten betalen van de volledige ticketprijs.
  • Waar kan ik mijn e-ticketnummer vinden?
   Uw E-Ticketnummer kunt u vinden via www.viewtrip.com alwaar u met het door ons aan u gestuurde reserveringsnummer en uw achternaam uw boeking en uw electronische ticket kunt oproepen en uitprinten.
  • Wat is de procedure als een E-ticket niet mogelijk is?

   Wij zullen u in overleg met de door u geboekte luchtvaartmaatschappij informeren over de mogelijkheden.
   In de meeste gevallen berekent de luchtvaartmaatschappij kosten om de tickets af te geven.
   Wij zullen u hierover per e-mail informeren en u voor deze extra kosten een apart betalingsverzoek toesturen.
   Mocht u om deze reden willen afzien van uw boeking dan is dit uiteraard mogelijk binnen de gestelde termijn.

 • Paspoort
  • Moeten mijn kinderen een eigen paspoort te hebben?
   Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten en reisdocumenten voor vreemdelingen en vluchtelingen. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een ander reisdocument hebben als zijn naar het buitenland reizen. Bij grenscontroles worden kinderbijschrijvingen vanaf 26 juni 2012 niet meer geaccepteerd als middel voor grensovergang. Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig.

   Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort, als daar nog kinderbijschrijvingen in staan.

   Ook belangrijk om te weten:
   Reist u als (één) ouder met (uw) minderjarige kinderen, dan dient u:
   - de nationaliteit en identiteit van deze kinderen aan te tonen.
   - aan te kunnen tonen dat het uw kinderen zijn en/of een schriftelijk toestemming van de (achterblijvende) ouder(s) te hebben. Uit deze toestemming moet ook de identiteit blijken van degene die het wettig gezag heeft over deze minderjarige(n).

   De reiziger blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten en het is aan de reiziger zelf om voor vertrek na te gaan of de eerder ontvangen informatie intussen niet gewijzigd is en nog actueel is.

   Als de reiziger een niet-Nederlandse nationaliteit heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van het te bezoeken land.

   Meer informatie is te vinden op de site van de Rijksoverheid.
   Klik hier
  • Is mijn identiteitskaart geldig voor mijn bestemming?
   Op de website Consulaire Diensten vindt u hierover alle informatie.
  • Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?
   Voor de meeste landen is het voldoende als het paspoort geldig is tot en met de dag van uw terugkeer in Belgie.
   Bij twijfel kunt u contact opnemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist. Zij hebben altijd de meest actuele informatie beschikbaar.

 • Visa
  • Heb ik een visum nodig voor de door mij gekozen bestemming?
   Wij raden u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist. Zij hebben de meest actuele informatie beschikbaar en kunnen de visumaanvraag afhandelen.

   Wel kunnen wij voor u een visum aanvragen voor Australië (zogenaamd Toeristenvisum).
   De kosten per visumaanvraag bedragen EUR 25,00 plus BTW.

   Mocht u hiervan gebruik willen maken dan ontvangen wij graag een duidelijk leesbare kopie van uw paspoort. Mocht dit niet mogelijk zijn dan ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:

   •Paspoortnummer
   •Nationaliteit
   •Geboortedatum
   •Geslacht
   •Geboorteland
   •Uitgiftedatum van het paspoort
   •Uitgifteplaats
   •Door wie is het paspoort uitgegeven (burgemeester)
   •Vervaldatum van het paspoort
   •Volledige naam zoals in het paspoort vermeld (volledige voor- en achternamen)

   Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 3 maanden.
  • Kunnen jullie mijn visumaanvraag verzorgen?
   Wij raden u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist. Zij hebben de meest actuele informatie beschikbaar en kunnen de visumaanvraag afhandelen.

   Wel kunnen wij voor u een visum aanvragen voor Australië (zogenaamd Toeristenvisum).
   De kosten per visumaanvraag bedragen EUR 25,00 plus BTW.

   Mocht u hiervan gebruik willen maken dan ontvangen wij graag een duidelijk leesbare kopie van uw paspoort. Mocht dit niet mogelijk zijn dan ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:

   •Paspoortnummer
   •Nationaliteit
   •Geboortedatum
   •Geslacht
   •Geboorteland
   •Uitgiftedatum van het paspoort
   •Uitgifteplaats
   •Door wie is het paspoort uitgegeven (burgemeester)
   •Vervaldatum van het paspoort
   •Volledige naam zoals in het paspoort vermeld (volledige voor- en achternamen)

   Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

 • Reizen naar Verenigde Staten
  • Welke gegevens zijn vereist voor passagiers reizende naar/via de Verenigde Staten?
   Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft in een wet vastgelegd dat alle luchtvaartmaatschappijen verplicht zijn persoonlijke data van haar passagiers op vluchten naar de Verenigde Staten door te zenden aan de Amerikaanse grensautoriteiten.
   Om als reiziger naar de Verenigde Staten hieraan te voldoen, moeten wij u verzoeken om dit FORMULIER compleet in te vullen en dit vóór vertrek op de luchthaven te overhandigen aan het grondpersoneel van de airline waarmee u gaat vliegen.
   Wij wijzen u erop dat deze informatie absoluut noodzakelijk is om door de Amerikaanse grensautoriteiten toegelaten te worden tot de Verenigde Staten.
   Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en in ieder geval niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

   De procedure bestaat uit de volgende 4 stappen:
   1. vul de aanvraag in
   2. verstuur de aanvraag
   3. ontvang het aanvraagnummer en sla dit op
   4. ontvang antwoord op de aanvraag

   U dient tenminste 72 uur voor vertrek autorisatie aan te vragen.

   Uitzonderingen:

   Voor passagiers die in de Verenigde Staten een transfer hebben is het niet nodig een adres in de VS op te geven. Voor passagiers die een cruise gaan maken mag het adres bestaan uit Transit to Cruise Line met vermelding van de naam van de stad en de staat waar de cruise begint en de naam van het schip.

   Kosten:

   De kosten voor het aanvragen van deze reisautorisatie bedragen 14 US dollar, betaling gaat via Credit card tijdens de aanvraagprocedure.

   Het ESTA formulier heeft een geldigheid van 2 jaar op het moment van aanvragen. Wel dient u zelf u gegevens te updaten via de website van ESTA. Bijvoorbeeld als u een nieuw paspoort nummer heeft of als u een nieuw reis gaat maken met de juiste vluchtnummers en data.

   Meer FAQ’s vindt u op de volgende pagina:
   https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_nl.htm#UTA1

   Mocht u een specifieke vraag hebben of geen antwoordt kunnen vinden via bovenstaande link, dan raden wij aan om een e-mail te sturen via de volgende link:
   https://help.cbp.gov/app/ask/kw/payment%20declined
  Inchecken
 • Hoelang van tevoren moet ik inchecken?
  U kunt de volgende inchecktijden aanhouden:

  •Vanaf Brussel naar een Europese bestemming 2 uur van tevoren
  •Vanaf Brussel naar een bestemming buiten Europa 3 uur van tevoren

  Voor actuele inchecktijden verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij (ook voor inchecktijden anders dan Brussel).
 • Bij welke incheckbalie moet ik zijn en waar vind ik deze?
  De airline maakt pas op de dag van vertrek bekend bij welke incheckbalie u dient in te checken.
  Op iedere luchthaven hangen op vele plaatsen televisieschermen met daarop de vertrekkende en binnenkomende vluchten aangegeven.
  U zoekt uw vlucht op het scherm en daar staat tevens het nummer van de incheckbalie vermeld.
  Onvoorzien (bijv. gemiste vlucht of staking)
 • Ik heb mijn vlucht gemist, wat nu?
  Indien u uw vlucht gemist heeft meldt u zich zo spoedig mogelijk bij de balie van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij om te bezien wat zij nog voor u kunnen / willen betekenen.
  Zij bekijken de mogelijkheid u om te boeken naar een andere vlucht en geven u door welke kosten hieraan verbonden zijn.
 • Er is een staking, wat nu?
  Indien uw vlucht door een staking wordt geannuleerd dan meldt u zich zo spoedig mogelijk bij (de balie van) de desbetreffende luchtvaartmaatschappij om te bezien of zij iets voor u kunnen betekenen en/of er een mogelijkheid is u om te boeken naar een andere vlucht.
  Verzekeringen
 • Kan ik tijdens het boeken van een ticket een annulatieverzekering onderschrijven?
  Aan het einde van het boekingsproces kunt u een Annulatie onderschrijven.

  Annulatieverzekering
  Terugbetaling tot 10 000 EUR/persoon van de annulerings- of wijzigingskosten van het reiscontract, met uitsluiting van alle dossierkosten, indien u het contract annuleert voor de aanvang van het reisarrangement bij de volgende situaties:

  1-ziekte, ongeval, complicaties tijdens de zwangerschap, overlijden van :

  - de verzekerde
  - de samenwonende echtgeno(o)t(e) in rechte of in feite
  - elke bloed- of aanverwant tot de tweede graad
  - de beroepsvervanger
  - de reisgezel

  2-zwangerschap indien men nog niet zwanger was bij het afsluiten van de reis en indien de reis aanvangt in de laatste 3 maanden van de zwangerschap
  3-onverwachte tegenreactie op vereiste inentingen
  4-verdwijning of kidnapping
  5-overlijden van een minderjarige aanverwant tot de 3de graad
  6-annulering door een reisgezel waardoor u alleen of met 2 moet vertrekken
  7-ernstige schade aan de eigen woning, de tweede verblijfplaats of beroepslokalen
  8-Panne van het eigen voertuig ten vroegste 48 uur voor de autovakantieanvangst
  9-onvrijwillig ontslag
  10-herexamen
  11-echtscheiding of feitelijke scheiding
  12-diefstal van uw visum of identiteitsdocumenten
  13-forfaitaire vergoeding indien de lijnvlucht een aanzienlijke vertraging oploopt naar de reisbestemming

  Compensatiereis

  Wie om dringende redenen zijn vakantie vroegtijdig moet onderbreken en wordt gerepatrieerd, ontvangt een waardebon tot 10 000 EUR/persoon die kan worden ingeruild bij het boeken van een volgende nieuwe reis bij ATP.

  Klik hier voor de polisvoorwaarden.

  Flight Selection
  U reist met de vliegtuig? De Flight Selection is de formule te verkiezen: tegen uiterst voordelige premies biedt de Flight Selection reisbijstand en -verzekering om u tijdens uw reis perfect te beschermen. Hieronder vindt u de belangrijkste waarborgen. Voor een volledige informatie, gelieve onze algemene voorwaarden te raadplegen.

 • Hoe kan ik in contact komen met de verzekeringsmaatschappij?
  Als u een verzekering heeft afgesloten via onze website, dan kunt u contact opnemen met Allianz Global Assistance.

  AGA International SA
  Belgian Branch
  Zwaluwstraat 2
  1000 Brussel

  Tel: +32 2 529 76 70
  Fax: +32 2 290 64 99
  E-Mail: tcc@allianz.assistance.be

  U kunt ook via de website www.allianz-assistance.be schade melden en/of een claim indienen.


  Klachten
 • Ik wil een klacht indienen en/of een schadevergoeding vragen
  U dient uw klacht schriftelijk in te dienen. U kunt dit mailen naar het adres in de orginele mailbevestiging van uw boeking.

  Wij zorgen er vervolgens voor dat uw schrijven bij de juiste afdeling (van de luchtvaartmaatschappij) terecht komt en houden u uiteraard op de hoogte van de status.

  Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk relevante informatie toevoegt ter ondersteuning van uw klacht/ uw verzoek tot schadevergoeding.

  Helaas kunnen wij niet bemiddelen bij klachten gericht aan een lowcost maatschappij zoals Transavia & Easyjet etc. Hiervoor dient u zich direct tot de lowcost maatschappij te wenden.
 • Wij zijn tussenpersoon
  Wij treden op als reisagent en zijn niet verantwoordelijk voor de diensten van luchtvaartmaatschappijen en overige leveranciers.
  Wij zijn daarom financieel niet aansprakelijk voor directe kosten en/of gevolgschade naar aanleiding van
  tekortkomingen veroorzaakt door onze leveranciers.
  Status van uw reservering